Amerikaanse vruchtensalade

Amerikaanse vruchtensalade, een ideaal voorgerecht voor warme dagen.

Bereiding.
Blaadjes sla afspoelen en goed laten uitlekken. Een glazen schaal ermee bekleden.
Uit de halve suikermeloen de pitten verwijderen en met een aardappelboor ronde balletjes uit het vruchtvlees steken. Sinaasappels pellen, alle witte vellen verwijderen, in mooie plakken snijden en de pitten verwijderen. Druiven wassen, halveren en de pitten er uithalen.


Rangschik het fruit op de sla en leg er de halve walnoten tussen.
Maak van alle ingrediënten een pittige saus, giet deze over de salade en dien meteen op.
Geef er vers geroosterd witbrood en boter bij.

Tip: U bent natuurlijk niet aan bovenstaande vruchten gebonden, ook aardbeien, frambozen, ananas en kersen zijn te gebruiken. Van de laatste dan wel even de pitten er uithalen. Calorie-arm wordt de salade als mayonaise en room vervangen worden door yoghurt.

Amerikaanse vruchtensaladeIngrediënten:

  • enkele mooie blaadjes sla,
  • 1/2 suikermeloen,
  • 2 sinaasappels,
  • 150 g blauwe druiven,
  • 12 walnoten.
Voor de saus:
  • 50-60 g mayonaise,
  • zout,
  • witte peper,
  • mespunt suiker,
  • 1 eetl. citroensap,
  • 1 eetl. sinaasappelsap,
  • 1 eetl. tomatenketchup,
  • 2 eetl. slagroom.
Andere recepten uit de categorie: Salade