Ananasijs met mango

Er zijn veel verschillende soorten sorbetières in de handel. Volg voor het bevriezen van het ijs de gebruiksaanwijzingen van de betreffende fabrikant.

Voor 6 tot 8 personen.
Bereiding.

Pureer de ananas in de foodprocessor.


Schep de ananaspuree, de vanillevla en de in de rum geweekte rozijnen in een kom door elkaar. Voeg de rum waarin de rozijnen zijn geweekt eveneens toe.

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het daarna in kleine blokjes.

Roer de blokjes mango en de basterdsuiker door het vlamengsel.

Roer tot de suiker is opgelost.

Schep het mengsel in de sorbetière en draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Serveer het ijs zo snel en zo vers mogelijk. Als het in de diepvries wordt bewaard, wordt het hander.

Ananasijs met mangoIngrediënten:

  • 500g ananas, in blokjes gesneden
  • 1l vanillevla
  • 50g rozijnen
  • 1 likeurglas rum
  • 1 kleine mango
  • 100g basterdsuiker
Andere recepten uit de categorie: Desserts