Ananastoast met lever en cantharellen

Ananas met fijne kalfslever en cantharellen, een delicatesse voor een feestelijke dag.

Bereiding.
Lever in repen van 1-1 1/2 cm dikte snijden en door de bloem wentelen. Cantharellen laten uitlekken maar het nat opvan­gen. Boter in een koekepan verwarmen, vlees snel aan alle kanten even bruinbakken, met zout en peper bestrooien en de cantharellen toevoegen. 2-3 eetlepels van het cantharel­lennat bij het vlees doen, even heet laten worden en de maïzena met room aanmaken. Over de ragout gieten, even omscheppen en goed heet laten worden.


In een andere pan de boter verwarmen, plakken ananas er inleggen en aan beide kanten even aanbakken. Boterhammen roosteren, plakken ananas er opleggen en de ragout erover scheppen. Met wat gehakte peterselie be­strooien en meteen opdienen.

Ananastoast met lever en cantharellenIngrediënten:

  • 250 g kalfslever, 
  • 125 g cantharellen (blik),
  • 30 boter, 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • het nat van de paddestoelen, 
  • 2 theel. maïzena,
  • 6 eetl. slagroom, 
  • 20 g boter,
  • 4 plakken ananas uit blik, 
  • 4 witte boterhammen, 
  • een beetje gehakte peterselie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches