Asperges met sauce hollandaise

Bestemd voor 4-6 personen.
Bereiding.

Asperges vanaf jde kop schillen en de harde onderste stukken verwijderen. Meteen in porties verdelen en met een katoe­nen draad samenbinden.


Boter in een grote pan laten smelten, zout en suiker er overstrooien, asperges er opleggen en met heet water begie­ten. Aan de kook brengen en op niet al te hoog vuur 20-30 minuten laten koken (kooktijd afhankelijk van de dikte). Boter voor de saus smelten maar niet laten kleuren. In een vuurvaste schaal eierdooiers, water, citroensap en witte pe­per vermengen en de schaal in een bak heet (maar niet kokend!) water plaatsen. Met een garde in de dooiers klop­pen tot een dikke saus ontstaat en geleidelijk steeds een theelepel van de gesmolten boter toevoegen. In het water­bad, maar de pan van het vuur nemen, warmhouden. Asperges uit het nat nemen, laten uitlekken en op bordjes leggen. Draadjes verwijderen en met enkele lepels saus begieten. Gameren met schijfjes citroen en tomaat.

Meteen opdienen.

Tip: Indien u dit voorgerecht nog wilt combineren met plakken rauwe ham en hardgekookte eieren, dan is de hoeveelheid genoeg voor 8 personen.

Asperges met sauce hollandaiseIngrediënten:

  • 1500 g verse asperges, 
  • 20 g boter, 
  • zout, 
  • 1 theel. suiker, 
  • 1/4l water.
Voor de saus:
  • 175 g boter, 
  • 2 eierdooiers, 
  • 2 eetl. water,
  • 1 eetl. citroensap, 
  • zout, 
  • witte peper.
Andere recepten uit de categorie: Lunches