Baba ghanouj

Voor 4 personen.
Voorbereidingstijd: 10 minuten.
Kooktijd: 15 minuten.

Bereiding.

Snijd de steel van de aubergine en schil de aubergine. Snijd de aubergine in kleine blokjes.


Stoom de aubergine in een afgedekte koekenpan met wat boter helemaal gaar.

Laat de aubergine iets afkoelen en schep dan het zachte vruchtvlees eruit. Pureer in de keukenmachine het zachte vruchtvlees van de aubergine en de rest van de ingrediënten tot een vrij gladde puree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer met warm pitabrood of op een broodje met groene sla.

Baba ghanoujIngrediënten:

  • 1 aubergine (ca. 500 g)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el citroensap
  • 1/4 kop (70 g) tahin
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
Andere recepten uit de categorie: Lunches