Beignets met banaan

Een origineel gerecht, niet duur en erg lekker, waarvan het enige bezwaar zou kunnen zijn dat het niet bepaald licht kan worden genoemd.

Voor 6 personen.
Bereiding.

Kies daarom een van de meest magere stukken van het varken (de haas of de fricandeau) of voor de lief­hebbers een van de organen (lever of niertjes).



Snijd 600 g varkensvlees in blokjes van circa 3 x 3 cm.

Maak 0,5 liter beignetbeslag (zie recept onder op de pagina).

Pel een tamelijk rijpe banaan en pureer die in de foodprocessor.

Roer de bananenpuree door het beignetbeslag.

Braad de stukjes varkensvlees 5 minuten aan in de hete olie. Bestrooi ze met wat zout en peper.

Verhit de olie in de frituurpan op 180 °C.

Haal de blokjes vlees door het beslag en dompel ze daarna meteen in de hete olie.
Laat de beignets in circa 5 minuten goudbruin bakken.

Beignets met banaanLaat de beignets uitlekken en maak er een Europees gerecht van door ze te serveren met toma­tensaus die op smaak is gebracht met knoflook en citroensap of eet ze op de Chinese manier met so­jasaus of een zoetzure saus uit een flesje die kant-en- klaar in de toko wordt gekocht.

Beignetbeslag (0,5 liter)
Doe 250 g bloem in een grote kom. Maak een kuil­tje in het midden en giet er 1 eetlepel olie en een zakje gedroogde gist in. Roer er scheut voor scheut lauw­warm water door tot het een glad en goed dekkend beslag is. Spatel er een stijfgeklopt eiwit door. Laat het beslag 2 uur rusten voor het verder wordt verwerkt.

Andere recepten uit de categorie: Lunches