Benedictijnse eieren

Voor 6 personen.

Bereiding.

Verwarm de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak het bacon hierin uit.

Leg het gebakken bacon op de muffins, dek de muffins af en houd ze warm.


Schenk water en azijn in een pan, breng dit aan de kook en draai het vuur lager. Breek een ei in een ondiepe schaal en schenk het ei dan voorzichtig in het water.

Doe hetzelfde met de overige eieren. Laat de eieren afgedekt 3-5 minuten zachtjes koken, of tot ze zachtgekookt zijn. Haal de eieren uit de pan en leg ze op het bacon. Dek weer af om de muffins warm te houden.

Benedictijnse eierenMeng de eidooiers, het citroensap en de cayennepeper in een keukenmachine. Smelt de boter in een klein steelpannetje, maar laat hem niet bruin worden. Schenk de boter voorzichtig in een gelijkmatige straal bij het eimengsel terwijl de keukenmachine draait. Laat de keukenmachine nog even draaien als alle boter is toegevoegd, zodat de saus iets indikt. Schep de warme saus over de eieren en serveer direct.

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bacon
  • 1 el olie
  • 3 Engelse muffins, gehalveerd en
  • geroosterd
  • water
  • azijn
  • 6 eieren
Voor de hollandaisesaus:

  • 6 eidooiers
  • 2 el citroensap
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 200 g boter

Andere recepten uit de categorie: Lunches