Bessencouscous met ahornsiroop

Voor 4 personen.

Bereiding

Meng de gedroogde cranberry\'s met de couscous in een schaal.

Breng het sap aan de kook, schenk het over de couscous en laat het 10 minuten staan tot al het vocht is opgenomen. Meng de zonnebloempitten door de pepita\'s.


Roer het fruit en eventueel de verse munt door het couscousmengsel. Schep de couscous op vier borden, schep er een flinke lepel yoghurt op, strooi de gemengde pitten erover en maak het gerecht af met een scheutje ahornsiroop.

Bessencouscous met ahornsiroopIngrediënten:

  • 175 g couscous
  • 75 g gedroogde cranberry\'s
  • 5 dl frambozen-cranberrysap
  • 200 g aardbeien, gehalveerd
  • 150 g bosbessen
  • 150 g frambozen
  • 1 el versgehakte munt (naar keuze)
  • 2 dl magere vanilleyoghurt
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el pepita\'s (notenbar)
  • 2 el ahornsiroop (verkrijgbaar bij reformzaken; ook wel als \'maple syrup\' bij de goed gesorteerde supermarkt)

Tip:

als u geen frambozen-cranberrysap kunt krijgen, kunt u ook appel- of perensap gebruiken.


Andere recepten uit de categorie: Salade