Biefstuk met venkel

Een heerlijk lunchgerecht.

Bereiding.
Venkelknollen schoonmaken, groen verwijderen en het achterste harde stuk wegsnijden. Water en wijn aan de kook brengen, zout, peper, gedroogde salie en citroensap toevoe­gen en de gehalveerde knollen toevoegen. Pan afdekken en op matig vuur gedurende 25 minuten laten koken.


10 minuten voor de venkel gaar is de biefstukken met peper bestrooien. Olie in een pan heet laten worden, biefstuk aan beide kanten dichtschroeien en even op een verwarmde schaal leggen en met wat zout bestrooien.

Brood roosteren, iets laten afkoelen en met een niet te dunne laag boter bestrijken. Biefstuk op het brood leggen, elke biefstuk met een goed uitgelekte halve venkelknol en garne­ren met een partje tomaat en een toef tuinkers.

Tip: Als de biefstuk uit de pan is, doe er dan een klontje boter in, laat het even bruin worden en giet het over de venkel.

Biefstuk met venkelIngrediënten:

  • 2 venkelknollen, 
  • 1/8l witte wijn, 
  • 1/8l water, 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • mespunt gedroogde salie, 
  • 1 eetl. citroensap,
  • 4 biefstukken van ongeveer 150g (kogel of haas), 
  • zwarte peper, 
  • 4 eetl. olie, 
  • 4 witte boterhammen, 
  • boter,
  • 1 flinke tomaat, 
  • een 1/2 doosje tuinkers.
Andere recepten uit de categorie: Lunches