Biefstuk tartaar

Bestemd voor 1 persoon
Bereiding. 
Echte biefstuk tartaar wordt rauw gegeten, hetgeen inhoudt dat er ook werkelijk biefstuk voor gebruikt moet worden. Of het nu met de hand wordt fijngehakt, of door de vleesmolen wordt gedraaid maakt niet zoveel uit, maar gebruik erin geen geval de gedraaide magere runderlappen voor die de slager vaak als ‘tartaar’ verkoopt.

Biefstuk met zout, versgemalen peper, Worcestersaus en cognac vermengen.

In het midden van een gekoeld bord leggen en de andere ingrediënten er omheen schikken. Eierdooier in het midden van de biefstuk leggen.

Meteen serveren, bewaren, of enige tijd van tevoren klaar­maken is niet aan te bevelen.

Geef er roggebrood, of geroosterd brood en boter bij.

Een glas koel bier is een voortreffelijke combinatie.
Biefstuk tartaarIngrediënten:
  • 150 g gehakte biefstuk, 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • enkele druppels Worcestersaus, 
  • 1 eetl. cognac, 
  • 1 sjalot,
  • 1 eierdooier, 
  • paprikapoeder (mild), 
  • enkele opgerolde ansjovisfilets met kappertjes, 
  • met paprika gevulde olijven, 
  • comichons of kleine zoetzure augurken, 
  • zilveruitjes.

Andere recepten uit de categorie: Lunches