Braadworst van de grill

Bereiding.
Om-te voorkomen dat de braadworst tijdens het grillen zal knappen moet de worst eerst 2-3 minuten in heet water worden gelegd. Goed afdrogen en inwrijven met olie. Rooster van de grill beleggen met een stukje aluminiumfolie en daarop de worsten leggen. Grill voorverwarmen en ook meteen de frituurolie op het gas zetten (of de elektrische friteuse aanzetten).


Worst in 20-25 minuten aan beide kanten bruin grillen. Olie verwarmen tot 175-180°C en de frites bakken.

Op verwarmde borden opdienen, over de frites wat zout strooien en de worst garneren met de ketchup.

Een komkommersalade smaakt er uitstekend bij.

Braadworst van de grillIngrediënten:

  • 4 fijne braadworsten,
  • 3 eetlepels olijfolie tomaten- of hot ketchup,
  • 1 pak diepvries pommes frites, 
  • olie om te frituren, 
  • wat zout.
Andere recepten uit de categorie: Lunches