Brasem met tagliatelle

Voor 4 personen.

Bereiding.

KLaat de visman de vis schubben en schoonmaken. Verwarm de oven voor op 210 °C.


Bestrooi de vis aan de binnenkant met de helft van het zout en de peper.

Vul de vis met de salie.

Leg een bedje van gesnipperde ui in een oven­schaal.

Leg de vis op de ui.

Giet de wijn en de olie over de vis.

Bestrooi de vis met het resterende zout en de peper.

Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven en keer de vis na 10 minuten om.

Bedruip de vis regelmatig met het stoofvocht.

Serveer de vis met de beetgaar gekookte groene tagliatelle.

Brasem met tagliatelleIngrediënten:

  • 1 brasem van circa 1 kg
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 1 bosje salie (of een   ander geurig groen kruid)
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1/4l witte wijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • 400g tagliatelle, beetgaar gekookt
Andere recepten uit de categorie: Lunches