Braziliaanse kippesoep

Camora brasiliera.

Bereiding.
In Brazilië is deze kippesoep in allerlei variaties bekend, maar deze is wel de lekkerste!


Kip schoonmaken. Water met zout aan de kook brengen en hierin de kip, in ringen gesneden prei, uitgeperste knoflook en wat zout doen. Opnieuw aan de kook brengen en op laag vuur ongeveer 90-100 minuten laten trekken.

In de tussentijd de rijst in water met wat zout in 15 minuten gaar, maar niet te zacht koken. In een vergiet of zeef over­doen en met koud water afspoelen. Laten uitlekken.

Kip voorzichtig uit de soep nemen en de rijst aan de soep toevoegen. Kip van vel en benen ontdoen en in stukken snijden.

In de soep terugdoen en het geheel op smaak maken met de kruiden en vlak voor het opdienen de gehakte peterselie door de soep roeren.

Geef er verse pittabroodjes bij die even warm gemaakt zijn onder de grill.

Braziliaanse kippesoepIngrediënten:

  • 1 soepkip van 1 - 1 1/2 kg, 
  • 2 l water, 
  • 300g prei,
  • 1 knoflookteen, 
  • 100g rijst, 
  • 1/2l water, 
  • geraspte nootmuskaat, 
  • peper, 
  • paprikapoeder (mild), 
  • kerrie,
  • 1 flinke bos gehakte peterselie.
Andere recepten uit de categorie: Soepen