Brisoletten

Fijn kalfsgehakt

Bereiding.
Dit recept is, net als Bitki Nowgorodski, weer een variatie met gehakt. We raden u aan er wel kalfsgehakt voor te nemen. Vraag de slager om het magere vlees slechts éénmaal door de vleesmolen te draaien. Bent u zelf in het bezit van een vleesmolen, dan kunt u de fijnste schijf gebruiken, maar slechts éénmaal draaien. Broodje of boterhammen in melk weken, uitdrukken en met het gehakt vermengen.


Het doorregen spek in flinterdunne reepjes snijden, in een koekepan knapperig bakken, uit de pan nemen en in het achtergebleven vet de in stukjes gesneden ui even laten kleuren.

Spek, ui, zout en gehakte peterselie aan het gehakt toevoe­gen, doorkneden en ovale platte Brisoletten vormen. Aan alle kanten door het paneermeel wentelen en in de gesmol­ten boter aan beide kanten ongeveer 5-6 minuten bakken (afhankelijk van de dikte).

Heerlijk met fijne groenten en aardappelpuree met een scheutje room.

BrisolettenIngrediënten:

  • 500 g kalfsgehakt van mager vlees, 
  • 1/8l melk,
  • 1 broodje of twee dunne witte boterhammen,
  • 30 g doorregen spek, 
  • 1 ui, 
  • zout, 
  • peper, 
  • enkele takjes peterselie, 
  • 50 g paneermeel, 
  • boter om te bakken.
Andere recepten uit de categorie: Lunches