Caesarsalade met gerookte kip

Voor 4 personen.
Voorbereidingstijd: 25 minuten.
Kooktijd: 15 minuten.

Bereiding.

Knoflookcroütons: snijd de baguette diagonaal in plakken van 1 cm dik. Smelt de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en roer het knoflook erdoor. Bak het stokbrood in gedeelten goudbruin. Laat het brood uitlekken op keukenpapier.


Was de sla en dep hem droog. Scheur grote bladeren in stukken en laat enkele blaadjes heel. Laat de sla goed koud worden in de koelkast. Snijd de kip in kleine stukjes. Zet de kip tijdens het bereiden van de dressing in de koelkast.

Dressing: meng eieren, knoflook, citroensap, mosterd en ansjovis in een keukenmachine. Voeg langzaam de olie toe en mix tot de dressing dik is. Maak op smaak met zout en peper.

Meng in een grote kom de gescheurde sla, kip, de helft van de croutons en de helft van de parmezaanse kaas. Schep de dressing er goed door. Leg 2-3 hele blaadjes op elk bord, schep de salade erop en strooi de resterende croutons en parmezaanse kaas erover. Strooi er flink wat versgemalen peper over en serveer.

Caesarsalade met gerookte kipIngrediënten:

  • 1 dunne baguette
  • 45 g ongezouten boter
  • 1/2 kop (1,25 dl) olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 krop snijsla, buitenste harde bladeren verwijderd
  • 1 grote gerookte kip (ca. 1 kg)
  • 1 1/2 kop (150 g) parmezaanse kaas, dun geschaafd
Dressing:
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el citroensap
  • 2 tl dijonmosterd
  • 45 g ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
  • 1 kop (2,5 dl) olijfolie
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
Andere recepten uit de categorie: Salade