California cocktail

Een verrassing voor lekkerbekken, California-cocktail met kreeft.

Bereiding.

De ingrediënten voor deze cocktail verraden de afkomst. In Amerika worden de grapefruits rijp van de bomen geplukt en is er dagelijks verse aanvoer van kreeft.


Grapefruits schillen, alle witte vellen verwijderen en het vruchtvlees tussen de vellen uitsnijden. In een schaal doen en met het sinaasappelsap besprenkelen. Kreeft of kreeftes­taarten uit blik laten uitlekken en in iets kleinere stukken verdelen. In 4 mooie glazen een gewassen en gedroogd blad sla leggen en hierop de stukjes grapefruit en kreeft rang­schikken.

Voor de saus alle ingrediënten vermengen, over de 4 glazen verdelen en bestrooien met een heel klein beetje paprika­poeder. Meteen serveren.

Hierbij hoort warme toast en koude boter.

California cocktailIngrediënten:

  • 2 grapefruits,
  • het sap van 1 sinaasappel,
  • 150 g kreeft of kreeftestaarten (blik),
  • enkele mooie slablaadjes.
Voor de marinade:
  • 1/2 kopje tomatenketchup,
  • 3 eetl. mayonaise,
  • peper,
  • zout,
  • mespunt suiker,
  • wat paprikapoeder (mild).
Andere recepten uit de categorie: Desserts