Cambodja-steak

Bereiding.
Typisch voor dit gerecht is de scherpe marinade waarin het vlees enige tijd gemarineerd moet worden.


Hak het rode pepertje zeer fijn en pers de knoflook uit. Vermeng het met de rest van de ingrediënten voor de marinade en leg de stukken vlees er enkele uren in (afgedekt in de koelkast).

Uit de marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en in de hete olie of vet aan beide kanten dichtschroeien. Of met olie bestrijken en aan beide kanten enkele minuten grillen. De rest van de marinade in de braadpan heet laten worden, met de yoghurt vermengen en over het vlees gieten. Hierbij worden geroosterde witte amandelen en een salade geserveerd. Drink er een koel glas bier bij.

Cambodja-steakIngrediënten:

  • 3 eetl. lichte ketjap, 
  • 2 eetl. sherry, 
  • 1 eetl. citroensap,
  • 1 eetl. suiker, 
  • versgemalen zwarte peper,
  • 1 klein rood pepertje, 
  • enkele lepels vleesjus (zonder vet),
  • 1 knoflookteen, 
  • zout,
  • 4 biefstukken van ongeveer 175 g per stuk,
  • 3 eetl. sesamolie of 30 g plantaardig frituurvet,
  • 3 eetl. yoghurt.
Andere recepten uit de categorie: Lunches