Chili met gehaktballetjes

Een meer voedzame variatie op de bekende Mexicaanse Chili con came.

Voor 2 personen.
Bereiding.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Maak de saus door in een kom het tomatensap, het citroensap, de ui, de paprika, de peterselie, de tijm, het chilipoeder of de cayennepeper, de oregano en het zout door elkaar te roeren.


Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal.

Schep er de rode boontjes en de saus over. Let op dat de gehaktballetjes geheel met saus zijn bedekt om te voorkomen dat ze tijdens de bereiding uitdrogen.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer meteen.

Chili met gehaktballetjesIngrediënten:

  • 6 gehaktballetjes van 50g per stuk
  • 1/8l tomatensap
  • 2 theel. citroensap
  • 2 eetl. gesnipperde ui
  • 4 eetl. gesnipperde groene paprika
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 theel. fijngehakte tijm
  • 1/4 theel. chilipoeder of cayennepeper
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1/2 theel. zout
  • 125g   gekookte rode boontjes (uit blik)
Andere recepten uit de categorie: Lunches