Chocolade sabayon

Dit van oorsprong Italiaanse dessert (zabaglione) kan op verschillende manieren op smaak worden gebracht, bij voorbeeld door de chocolade te vervangen door koffie, vruchtenpuree of een likeur.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Smelt de chocolade met het water op laag vuur au bain-marie.


Klop de eieren met de suiker en het zout 5 minuten met de mixer in een roestvrijstalen kom.

Klop de gesmolten chocolade met de melk door de het eiermengsel.

Zet de kom op een bain-marie en blijf 15 minuten kloppen tot het een dik en gebonden mengsel is.

Laat het mengsel iets afkoelen en verdeel het over eenpersoons glazen coupes.

Zet de coupes tot het moment van serveren in de koelkast.

Chocolade sabayonIngrediƫnten:

  • 100g melkchocolade
  • 1 eetl. water
  • 3 eieren
  • 60 g basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 2 dl melk
Andere recepten uit de categorie: Desserts