Cordon bleu

Bereiding.
Vraag de slager even of hij voor u een ‘tasje’ in het vlees wil snijden, of ga te werk zoals op bijgaande foto-reportage staat aangegeven.


Schnitzels van binnen en buiten met zout en peper bestrooi­en, met ham en kaas vullen en indien u dit gemakkelijker vindt er een prikkertje insteken.

Eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en daarna door paneermeel wentelen. Op een plank leggen en het paneer­meel iets laten drogen.

Boter in de pan verwarmen, aan beide kanten ongeveer 6-8 minuten bakken, op een voorverwarmde schaal over­doen en gegarneerd met een plak citroen opdienen.

Tip: Serveer dit heerlijke vlees met een lofsalade met appels en rozijnen, gebakken aardappeltjes en een glas droge witte wijn.

Cordon bleuIngrediënten:

  • 4 kalfsschnitzels van ongeveer 200 g per stuk, 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • 4 plakjes gekookte ham,
  • 4 plakjes pittige Zwitserse kaas (Tilsiter, Emmentha- ler). 
Om te paneren:
  • 2 eetl. bloem, 
  • 2 eieren, 
  • 4 eetl. paneermeel, 
  • boter om te bakken.
Om te garneren:
  • 3 plakken citroen.
Andere recepten uit de categorie: Lunches