Creoolse lever

Voor 2-4 personen.

Bereiding.

Verwijder het membraan van de lever en snijd de lever in kleine stukjes. Snijd het bacon klein en bak het tot het vet doorzichtig is. Laat het bacon uitlekken op keukenpapier.


Voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe aan het baconvet en fruit hierin de ui en de bleekselderij tot de ui glazig is. Haal de groenten uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestuif de lever met bloem. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak (voorzichtig) de lever hierin tot hij verkleurt.
Creoolse leverDoe het bacon, de ui en de bleekselderij terug in de pan. Voeg de overige ingrediënten toe, doe het deksel op de pan en laat de lever 25-30 minuten stoven. Serveer de Creoolse lever op warm geroosterd brood met margarine en garneer het geheel met peterselie.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote runderlever
  • 3 plakjes bacon
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 grote stengel bleekselderij of 2 kleine, fijngesneden
  • 65 g bloem
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zout
  • 1 laurierblad
  • snufje nootmuskaat of foelie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 2 el zoete sherry
  • warm geroosterd brood
  • tafelmargarine
  • peterselie

Andere recepten uit de categorie: Lunches