Duivelsgarnalen

Een typisch voorbeeld van een gerecht uit de Australische keu­ken, pittig en met vis. Een australische specialiteit.

Bereiding.
Garnalen even met heet water afspoelen en goed laten uitlekken. Boter met water, paneermeel, mosterd, Worces- tersaus en room in een steelpannetje aan de kook brengen en met zout, peper en de beide paprikapoeders op smaak maken.

Olijven laten uitlekken, in plakjes snijden en door de saus doen. Garnalen er doorscheppen en aan de kook laten komen. Dan meteen de pan van het vuur nemen.

Schelpen of kleine vuurvaste schaaltjes invetten, met garna­len vullen en met paneermeel bestrooien. Op de vulling een vlokje boter plaatsen en op de bakplaat in de voorverwarmde oven schuiven.

Gedurende 10-12 minuten bakken bij een temperatuur van 220°C of gasstand 5. De schelpen kunnen ook enkele minu­ten onder de grill worden geplaatst.

Na het bakken meteen opdienen.

Serveren met een glas koele witte wijn of champagne.

Tip: Bij gratineren onder de grill kan voor liefhebbers van kaas ook wat geraspte oude kaas over de garnalen worden gestrooid, laat dan het paneermeel weg.

DuivelsgarnalenIngrediënten:

  • 250 g verse grote garnalen, 
  • 30 g boter, 
  • 1/8l water, 
  • 25 g paneermeel, 
  • 1 theel. scherpe mosterd,
  • 1 theel. Worcestersaus, 
  • 1 eetl. slagroom, 
  • zout, 
  • cayennepeper, 
  • mespunt paprikapoeder (scherp), 
  • mespunt paprikapoeder (mild),
  • 100 g gevulde groene olijven, 
  • boter om in te vetten. 
Voor het gratineren:
  • 20 g boter, 
  • wat paneermeel.
Andere recepten uit de categorie: Lunches