Escargots in bladerdeeg

Bestemd voor 6 personen.
Bereiding.

Bladerdeeg laten ontdooien volgens voorschrift op de ver­pakking. Slakken laten uitlekken maar het nat opvangen. Ui pellen en hakken. Champignons schoonmaken en fijnhak­ken.


Een klein stukje boter in een pan laten smelten, champig­nons en ui toevoegen, bakken en laten stoven tot het vocht geheel verdampt is. Met peper en zout bestrooien en laten afkoelen. Ham in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook uitknijpen. De rest van de boter in een schaal zachtroeren en champignons, ham en knoflook er doorscheppen.

Kleine soufflépotjes met de slakken vullen, een lepel van het nat er oversprenkelen en dan met het botermengsel afdek­ken.

Bladerdeeg uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak en hiervan 6 ronde plakken uitsteken die groot genoeg zijn om op de potjes te passen. Randen van de potjes met losgeklopt eiwit bestrijken en de plakjes deeg op de potjes vastplakken. Goed aandrukken.

Bovenkant van het deeg met losgeklopt eierdooier bestrij­ken en de potjes in de voorverwarmde oven plaatsen. Gedu­rende 12-14 minuten bakken bij een temperatuur van 220°C of gasstand 5. Uit de oven nemen en heet serveren.

Tip: Dit exclusieve voorgerecht kan geruime tijd, zelfs een dag van tevoren, worden klaargemaakt.

Werk het hele recept af, bevestig het deeg op de potjes, dek ze af met een stukje folie en plaats ze in de koelkast. Op het laatste moment bakken.

Escargots in bladerdeegIngrediënten:

  • 150 g diepvries bladerdeeg, 
  • 2 blikjes escargots (totaal 48 stuks), 
  • 1 kleine ui,
  • 125 g verse champignons, 
  • 200 g boter, 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • 15g rauwe ham,
  • 2 knoflooktenen, 
  • 1 eiwit, 
  • 1 eierdooier, 
  • bloem om uit te rollen.
Andere recepten uit de categorie: Lunches