Flamenco-eieren

Voor 4 personen.

Bereiding.

Kook de aardappels ongeveer 4 minuten. Giet ze af en snijd ze in blokjes. 


Smelt de margarine in de pan, voeg de aardappels en de knakworstjes toe en bak ze bruin, onder constant roeren. Voeg peper, zout, doperwten en de Spaanse peper toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tomaten en peterselie toe.


Flamenco-eierenSchep het mengsel in een ondiepe ovenschaal en breek de eieren erboven. Bestrooi de eieren met peper en zout, schenk de room erover en laat de eieren in een matig warme oven (180 °C) stollen (circa 6 minuten). Strooi voor het serveren een beetje cayennepeper over de eieren.


Ingrediënten:

  • 2 aardappels
  • 60 g plantaardige margarine
  • 2 knakworstjes, in plakjes
  • peper en zout
  • 2 el gare doperwten
  • 2 middelgrote rode Spaanse pepers, in dunne reepjes
  • 8 tomaten, ontveld en van zaad ontdaan, in kwarten gesneden
  • 4 eieren
  • peterselie
  • 2 el halfvolle room
  • cayennepeper

Andere recepten uit de categorie: Lunches