Franse garnalensoep

Bereiding.
Evenals de bouillabaisse is deze garnalensoep een typisch voorbeeld van de klassieke Franse keuken. Wilt u eens wat extra feestelijks op tafel zetten, maak dan deze soep, verse garnalen zijn het hele jaar te koop.


Uien en wortelen schoonmaken en in kleine stukjes verde­len. Boter in een pan verwarmen en hierbij de stukjes ui, wortel-en het spekzwoerd voegen. 5 minuten op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen bakken en blussen met de hete bouillon. Pan afdekken en 10 minuten op laag vuur laten pruttelen.

Doperwten, dragon en bonekruid in de pan doen, opnieuw aan de kook brengen, 15 minuten afgedekt laten koken en dan de massa door een zeef wrijven, (spekzwoerd wegdoen). Soep in een schone pan terugdoen en verwarmen. Room en wijn erdoor mengen, garnalen toevoegen en goed heet laten worden. Pan van het vuur nemen, soep in een verwarmde terrine overdoen, champagne erdoor roeren en meteen serveren.

Het beste kan de soep meteen opgemaakt worden, want opgewarmd is hij niet erg smakelijk meer. De wijn is smake­loos geworden en de garnalen drogen bij opnieuw verwar­men uit.

Franse garnalensoepIngrediënten:

  • 2 uien, 
  • 2 wortelen, 
  • 40 g boter, 
  • een stukje spekzwoerd,
  • 3/4 - 1l kalfsbouillon (zonder vet),
  • 1 eetl. gehakt vers bonekruid (1 theel. gedroogd),
  • 1 theel. gedroogde dragon,
  • 450 g diepvries doperwten (grote),
  • 150 g verse garnalen, 
  • 1 glas witte wijn, 
  • 1/8l slagroom,
  • 1 flink glas champagne.
Andere recepten uit de categorie: Soepen