Franse kaassoep

Bereiding.
Uien pellen en hakken. Boter in een grote pan laten smelten, gehakte uien toevoegen en bakken tot ze licht beginnen te kleuren. Laurierblad toevoegen en de hete bouillon op­schenken.


Boter en bloem tot een glad deeg kneden en steeds een klein stukje door de soep roeren zodat het licht gaat binden. 5 minuten laten doorkoken, laurierblad verwijderen en de geraspte kaas door de soep roeren.

Boterhammen van korsten ontdoen en roosteren.

4 vuurvaste kommen met soep vullen, met een boterham beleggen en daarop de plak Emmenthaler leggen. Kommen onder de grill of in de hete oven plaatsen. Gedurende 10-12 minuten gratineren bij een temperatuur van 250°C of gas stand 7.

Deze soep is ideaal om te serveren als de gasten, na een borrel, naar huis gaan.

Franse kaassoepIngrediënten:

  • 3 flinke uien, 
  • 40 g boter, 
  • 1/2 laurierblad,
  • 1l kippebouillon, 
  • 2 eetl. bloem, 
  • 2 eetl. boter, 
  • zout, 
  • versgemalen witte peper, 
  • 50 g geraspte Parmezan of andere pittige kaas (bijv. oude Goudse),
  • 4 witte boterhammen, 
  • 4 plakken Emmenthaler.
Andere recepten uit de categorie: Soepen