Franse vermicellisoep

In de Touraine wordt deze heerlijke vermicellisoep op bruiloften geserveerd. 

Bereiding.
In Frankrijk worden de lange slierten vermicelli niet eerst in stukjes gebroken en rechtstreeks in de soep gekookt, maar laat men ze heel en kookt ze apart. Het proberen waard, het resultaat is een heerlijke frisse soep.

Water met zout aan de kook brengen, vermicelli in de pan doen, 15 minuten op laag vuur laten trekken en in een vergiet overdoen. Met koud water afspoelen en laten uitlek­ken.

Tomaten met heet water begieten, pellen, harde stukjes verwijderen en in blokjes snijden. Ui pellen en in stukjes snijden. Reuzel in een pan verwarmen, uien hierin goudgeel bakken en de knoflookteen erboven uitpersen. Tomaat er bijdoen, even laten meebakken en dan met de hete bouillon begieten. Vuur laag draaien en 15 minuten laten pruttelen. Ongeveer 5 minuten voor het opdienen de vermicelli in de pan terugdoen. Met gehakte peterselie bestrooien en op smaak maken met wat zout en peper.
Niet meer laten staan maar meteen serveren.

Franse vermicellisoepIngrediënten:

  • 100 g vermicelli, 
  • zout, 
  • 1l water, 
  • 10 grote tomaten,
  • 1 grote ui, 
  • 1 knoflookteen, 
  • 2 eetlepels reuzel,
  • 2l vleesbouillon (eventueel van blokjes), 
  • witte peper,
  • 1 bos peterselie.
Andere recepten uit de categorie: Soepen