Fricadellen uit Puerto Rico

Bereiding.
Fricadellen zijn altijd platte schijven van gehakt vlees. Deze variatie is bijzonder lekker en mals, maar ook zeer verrassend door het gebruik van kokos.


Gehakt in een diepe schaal doen en de gehakte ui en paprika toevoegen.

2 eetlepels van de geraspte kokos afnemen en de rest bij het vlees doen. Zout, peper, chilipoeder, gehakte peterselie, ketchup en paneermeel ook over het vlees verdelen en met de handen tot een gladde massa kneden.

Van het vleesdeeg 4 platte ovale schijven maken. Olie in een braadpan verhitten. Vlak voor het bakken elke schijf even in geraspte kokos drukken. Als het vlees aan beide kanten bruin is op een verwarmde schaal overdoen en meteen serveren. Geef er gekruide rijst of gekookte maïs met zout en boter bij.

Fricadellen uit Puerto RicoIngrediënten:

  • 500 g gehakt (half rund-, half varkensgehakt),
  • 1 grote ui, 
  • 1 groene paprika, 
  • 100 g geraspte kokos, 
  • zout, 
  • peper, 
  • mespunt chilipoeder, 
  • enkele takjes peterselie, 
  • 5 eetl. tomatenketchup,
  • 2 eetl. paneermeel, 
  • 5 eetl. olie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches