Gebraden eend

Voor 4 personen.
Bereiding.

Laat de poelier de eend schoonmaken en opbinden.

Verwarm de oven voor op 240 °C.


Bestrooi de buikholte van de eend met de peper en het zout.

Bestrijk het vel van de eend met de gesmolten boter. Leg de eend in een braadsleetje of ovenschaal.

Roer de honing, de sojasaus, de azijn en het papri­kapoeder in een kom door elkaar.

Bestrijk de eend met het honingmengsel.

Zet de eend 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Bestrijk de eend elke 5 minuten met het braad­vocht.

De eend wordt goudbruin van kleur, het vel wordt knapperig en het vlees blijft mals en sappig.

Gebraden eendIngrediënten:

  • 1 jonge eend van circa 1,2 kg
  • 2 theel. peperbolletjes, grof geplet
  • 1 theel. grof zout
  • 40g gesmolten boter
  • 4 eetl. honing
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. wijnazijn
  • 2 theel. paprikapoeder
Andere recepten uit de categorie: Lunches