Gebraden eendeborstfilets

Makkelijk, verrukkelijk van smaak en snel gemaakt. Eendeborstfilets kunnen op veel verschillende manieren worden bereid, zoals de recepten op deze pagina’s aangeven.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Leg de eendeborstfilets met de velkant naar bene­den in een pan met een anti-kleeflaag, zonder boter of olie toe te voegen.


Bestrooi de bovenkant met wat zout en peper.

Laat 6 minuten op middelhoog vuur bakken, zodat het vet er uit bakt zonder dat het vel verbrandt.

Keer de eendeborstfilets om en strooi er wat zout en peper over. Laat ze nog 3 minuten braden.

Snijd de eendeborstfilets, die nu rosé gebraden zijn en waarvan het vlees mals en sappig is gebleven, in dunne plakken.

Gebraden eendeborstfiletsIngrediënten:

  • 2 mooie eendeborstfilets (circa 350g per stuk)
  • 1/2 theel. witte peper
  • 1/2 theel. zout
Andere recepten uit de categorie: Lunches