Gefrituurde inktvis

Bereiding.
Inktvissen goed onder de koude kraan afspoelen, laten uit­lekken en met keukenpapier droogdeppen. In ringen snij­den en met citroensap, zout, peper en enkele druppels Worcestersaus vermengen. In de koelkast plaatsen en 10 minuten laten intrekken.

In de tussentijd het deeg maken door bloem met eierdooier, water en zout glad te kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door het deeg spatelen.

Inktvis laten uitlekken en de ringen eerst door bloem en dan door het deeg wentelen.

Frituurvet of olie verwarmen tot 175°C en steeds enkele ringen tegelijk bakken. Op keukenpapier even laten uitlek­ken en op verwarmde bordjes opdienen. Leg op elk bord een schijf citroen.

Gefrituurde inktvisIngrediënten:

  • 8 kleine verse inktvissen (panklaar), 
  • het sap van 1 citroen, 
  • zout, 
  • peper, 
  • enkele druppels Worcestersaus.
Voor het deeg:
  • 200 g bloem, 
  • 1 eierdooier, 
  • krap 1/4l water, 
  • zout,
  • 1 eiwit, 
  • 2 eetl. bloem, 
  • olie om te frituren, 
Garnering:
  • 1 grote citroen.
Andere recepten uit de categorie: Lunches