Gegrilde krabbetjes

Voor 6 personen.
Bereiding.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Wrijf de ribstukken in met de citroentijm.


Wrijf de ribstukken in met de olie en leg ze 15 mi­nuten op het ovenrooster onder de voorverwarmde grill.

Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.

Doe de azijn, de sojasaus, het tomatensap en de poedersuiker in een pan met een dikke bodem.

Roer goed door en schep er de knoflook, de geraspte wortel en de reepjes paprika door.

Roer er wat zout en peper en het gemberpoeder door en zet de pan opzij.

Snijd de varkensribbetjes tussen de botten los. Vang het uitlopende vocht op en roer dit door de saus.

Doe de ribbetjes bij de saus in de pan en zet op hoog vuur.

Laat met het deksel op de pan 15 minuten stoven.

Neem het deksel van de pan en laat nog 10 mi­nuten op hoog vuur koken om het vocht te laten verdampen. De krabbetjes moeten er glanzend en bij­na gekarameliseerd uitzien.

Strooi er vlak voor het serveren de bieslook over.

Gegrilde krabbetjesIngrediënten:

  • 2 stukken van 12 varkensribbetjes (krabbetjes)
  • 1 theel. citroentijm
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 eetl. azijn
  • 3 eetl. tomatensap
  • 6 eetl. poedersuiker
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 100g fijngeraspte wortel
  • 3 mespuntjes zout
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 3 mespuntjes gemberpoeder
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook
Andere recepten uit de categorie: Lunches