Gehakt op deense wijze

Aan één stuk gebraden en lekker pittig.

Bereiding.
Uien pellen en in kleine stukjes snijden of hakken. Tomaten van vel ontdoen, in vieren snijden, pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Gehakt in een schaal  doen, met ui, tomaat, zout, peper en scherpe paprikapoeder vermengen en even proeven of het pittig genoeg is.


Een niet te grote vuurvaste schaal met boter invetten. Oven voorverwarmen tot 200°C of gasstand 4.

Van de gehakt 1 grote bal maken, in de schaal leggen, stukje boter erop en in het midden van de oven schuiven. 15 minuten bakken en dan de temperatuur terugschakelen naar 160°C of gasstand 1-2. Op deze lage stand nog 30-40 minu­ten bakken en even controleren of het vlees volkomen gaar is.

In de schaal in 4 gelijke porties verdelen, garneren met plakjes ei, plakjes tomaat, uieringen en een toefje peterselie en meteen opdienen.

Smaakt uitstekend als lunch, vergezeld van een stukje stok­brood, boter en een salade van blad- of veldsla.

Gehakt op deense wijzeIngrediënten:

  • 1 grote uien, 
  • 5 kleine tomaten,
  • 800 g mager rundergehakt of tartaar, 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • paprikapoeder (scherp), 
  • boter om in te vetten.
Voor de garnering:
  • 1 ei (hardgekookt), 
  • enkele takjes peterselie, 
  • enkele uieringen, 
  • 1 grote tomaat.
Andere recepten uit de categorie: Lunches