Geroosterde kip

Voor 2 personen.
Bereiding.

Splijt de kip van kop naar staart langs de borstzijde doormidden met behulp van een scherp mes of een keukenbijltje.


Spreid de beide helften uiteen en sla de kip plat.

Steek er van links naar rechts een paar houten spiezen door om te voorkomen dat de kip tijdens het braden krom trekt. Op deze manier voorbereid, heeft de kip het grootst mogelijke oppervlak en is sneller gaar.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Roer de sojasaus, het paprikapoeder, de peper en het zout door elkaar.

Bestrijk de kip rijkelijk met dit mengsel.

Leg de kip in een braadsleetje.

Bedruppel de kip met de olie en zet de braadslee 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Keer de kip om de 5 minuten en bedruip hem dan met het braadvocht.

Geef er een tomatensalade met knoflook bij.

Geroosterde kipIngrediënten:

  • 1 braadkuiken
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. peper
  • 4 mespuntjes zout
  • 1 eetl. olie
Andere recepten uit de categorie: Lunches