Gevuld lamszadel

Het zadel of de rug is een van de mooiste stukken vlees van het lam. Het is uitstekend geschikt om te worden gevuld. Dit prachtige gerecht kan echter ook worden gemaakt met een ontbeende schouder.

Voor 6 personen.
Bereiding.

Koop een stuk lamszadel van circa 800 g.


Maak een vulling van worstvlees, sjalotten, knoflook, fijngehakte peterselie, geweekt broodkruim en kruiden naar smaak (in totaal circa 300 g).

Snijd de rug open met een scherp mes en sla het vlees plat met een keukenbijltje.

Verdeel de vulling in een regelmatig laagje over het vlees.

Bind de opgerolde rug op met een keukendraadje.

Bestrijk de opgebonden rug licht met olie.

Bestrooi het vlees licht met wat zout en peper.

Leg het vlees in een braadslee of een ovenschaal.

Schuif het vlees in de op 210 °C voorverwarmde oven.

Laat het vlees 45 minuten in de oven staan en bedruip het in die tijd regelmatig met het braadvocht.

Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.

Gekookte sperzieboontjes of tuinboontjes smaken er uitstekend bij.

Andere recepten uit de categorie: Lunches