Gevulde koteletten aan een spies

Bereiding.
Champignons schoonmaken, in ruim koud water wassen, afdrogen en zeer fijn hakken. Ui pellen en beide met het gehakt in de hete boter even laten kleuren. Vuur laag draai­en, laten smoren tot het vocht van de champignons ver­dampt is en dan het losgeklopte ei, zout, peper en citroensap toevoegen. Pan van het vuur nemen en wat laten afkoelen. Koteletten laten opensnijden en van binnen en buiten met wat zout en peper bestrooien. Vullen en met een prikkertje vastzetten.


Aan een pen rijgen. Beide kanten met olie bestrijken en de oven of grill voorverwarmen (oven op de hoogste stand). Als het vlees aan een draaispit geregen is ongeveer 15 minuten laten draaien, op een vlakgrill aan beide kanten 6-8 minuten en in de oven 15-17 minuten bakken.

Aan de pennen opdienen.

Hierbij worden gebakken krielaardappelen en witte bonen in tomatensaus geserveerd.

Gevulde koteletten aan een spiesIngrediënten:

Voor de vulling:
  • 200 g verse champignons, 
  • 1 ui, 
  • 30 g boter,
  • 100 g mager kalfsgehakt, 
  • 1 ei, 
  • zout, 
  • witte peper,
  • het sap van 1/2 citroen, 
  • 4 koteletten (haas), 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • 4 eetl. olie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches