Gevulde paprika’s

Let op dat de gevulde paprika ’s in de ovenschaal rechtop blijven staan. Zet ze anders vast in een bedje van grof zout.

Voor 2 personen.
Bereiding.

Verwarm de oven voor op 190 °C.


Snijd de rode en de gele paprika doormidden, ver­wijder de steelaanzetten, de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.

Doe de grofgesneden rode en gele paprika, het broodkruim, het gehakt, de koffieroom, de peterselie, de basilicum, de knoflook, het citroensap, de peperen het zout in de foodprocessor en laat draaien tot het een samenhangend mengsel is.

Snijd de kapjes van de groene paprika’s. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en blancheer de paprika’s 4 minuten in kokend water met wat zout. Laat de paprika’s uitlekken en schep er de vulling in. Zet de kapjes weer op z’n plaats.

Zet de gevulde paprika’s in een passend oven­schaaltje, dek ze af met een velletje aluminiumfolie en schuif de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie op de helft van de oventijd, zodat de paprika’s licht kleuren.

Gevulde paprika’sIngrediënten:

  • 2 middelgrote groene paprika’s
  • 1 middelgrote rode paprika
  • 1 middelgrote gele paprika
  • 75 g broodkruim, in melk geweekt
  • 60 g gehakt, half om half
  • 2 theel. koffieroom
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 theel. fijngehakte basilicum
  • 1 theel. gesnipperde   knoflook
  • 2 theel. citroensap
  • 1/2 theel. peper
  • 1/4 theel. zout
Andere recepten uit de categorie: Lunches