Gevulde paprika’s 2

Een ‘pittig’ voorgerecht, dat de gemalenliefhebbers zeker weten te waarderen.

Bereiding.
In Amerika wordt dit voorgerecht ‘Green Pepper Cocktail’ genoemd, niet omdat er groene pepers voor zijn gebruikt, maar wel omdat de kleur voornamelijk groen is en de inhoud flink ‘gepeperd’ overkomt.


Paprika’s in de lengte doorsnijden, zaad en zaadlijsten ver­wijderen en in kokend water leggen. Na 10 minuten er uithalen, laten uitlekken en afkoelen. De 4 mooiste er uit­zoeken en aparthouden en de rest in reepjes snijden. Bleek­selderij laten uitlekken en ook in stukjes verdelen. Kom­kommer wassen, maar niet schillen en in flinterdunne plak­jes snijden.

Pepertjes en paprika uit de pot laten uitlekken en iets kleinsnijden. Tomaat met heet water begieten, pellen en in stukjes snijden. Van de garnalen een handje afnemen voor de garnering en de rest met de voorbereide groenten ver­mengen.

De marinade wordt gemaakt door eerst de yoghurt in een schaaltje los te kloppen en dan te vermengen met de overige ingrediënten. Flink pittig maken.

Over de salade gieten, omscheppen en afgedekt in de koel­kast ongeveer 10 minuten laten intrekken.

Paprika’s met de salade vullen, garneren met de achterge- houden garnalen, enkele stukjes rode paprika en een schijfje citroen.

Een glas koele witte wijn en een stukje vers stokbrood smaken hier uitstekend bij.

Gevulde paprika’s 2Ingrediënten:

  • 3 groene paprika’s,
  • 1/2l water,
  • 250-300 g verse garnalen,
  • 200 g bleekselderij (blik),
  • 1/2 komkommer,
  • 2 ingelegde rode pepertjes,
  • 1 grote vleestomaat,
  • 2 eetl. ingelegde paprika.
Voor de saus:
  • 1/8l Bulgaarse yoghurt,
  • 3 eetl. mayonaise,
  • het sap van 1/2 citroen,
  • zout,
  • suiker,
  • cayennepeper,
  • een beetje paprikapoeder (scherp),
  • enkele druppels tabasco.
Voor de garnering:
  • enkele takjes peterselie,
  • 1 eetl. ingelegde paprika,
  • 4 flinterdunne plakjes citroen.
Andere recepten uit de categorie: Desserts