Grapefruit met paprika-vleessalade

Gezond en goed voor de lijn, grapefruit met paprika-vleessalade.

Bereiding.
Kalfsvlees in fijne repen snijden. Paprika’s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en van het vruchtvlees plakjes snij­den. Pel de tomaten, verwijder het zaad en maak kleine stukjes van het vruchtvlees. Snijd de gepelde uien in ringen. Maak van olie, citroensap, peper, zout en knoflook een marinade en doe hier de kleingesneden ingrediënten voor de salade in. Schep het even goed om en laat het 30 minuten in de koelkast intrekken.


Grapefruits opensnijden, vruchtvlees rondom losmaken maar oppassen dat de schil niet stukgaat. Vruchtvlees van vellen en pitten ontdoen en de helft door de salade mengen. Vlak voor het opdienen de salade in de uitgeholde schillen scheppen en garneren met een toef tuinkers.

Grapefruit met paprika-vleessaladeIngrediënten:

  • 250 g gekookt of gebraden kalfsvlees (eventueel restant van de vorige dag),
  • 2 rode paprika’s, 
  • 4 tomaten, 
  • 2 uien.
Voor de marinade:
  • 3 eetl. olie, 
  • het sap van 1 citroen (minstens 3 eetl.), 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • mespunt knoflookpoeder, 
  • 2 grapefruits, 
  • 1/2 doosje tuinkers.
Andere recepten uit de categorie: Salade