Grillade lyonnaise

De verrukkelijke smaak van dit gerecht kan zelfs degenen die niet van uien en ansjovis houden enthousiast maken.

Voor 10 personen.
Bereiding.

Snijd het vlees in smalle reepjes.

Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen.


Kneed de boter en de bloem door elkaar en meng er de geperste knoflook door.

Leg een laagje uien en een laagje vlees in een braadpan en herhaal deze procedure tot alle uien en vlees op zijn. Het laatste laagje moet uit ui bestaan. Strooi op ieder laagje wat zout en peper.

Verdeel er de in vlokjes verdeelde knoflookboter over.

Laat met het deksel op de pan 30 minuten op laag vuur stoven.

Roer intussen de ansjovisboter door de wijnazijn en schep dit mengsel na 30 minuten door de inhoud van de pan.

Zet het deksel op de pan en laat nog 1 uur zachtjes stoven.

Neem 15 minuten voor het einde van de bereidings­tijd het deksel van de pan en laat de saus zonodig verder inkoken. Dat hangt met name af van het vochtgehalte van de uien.

Grillade lyonnaiseIngrediënten:

  • 1,5kg rundvlees (van de schouder of de borst)
  • 1,5kg uien
  • 125g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. peper
  • 75g ansjovisboter
  • 1dl rode-wijnazijn
Andere recepten uit de categorie: Lunches