Groenten op z’n grieks

Dit voorgerecht, oorspronkelijk afkomstig uit de Griekse keuken en aan onze stijl van koken aangepast, wordt nog origineler als er een paar druppels ouzo, een Griekse drank op anijsbasis, aan de saus worden toegevoegd.

Voor 4-5 personen.

Bereiding.

Maak eerst de saus door het tomatensap, de azijn, het citroensap, de poedersuiker, de fijngehakte peter­selie, de korianderzaadjes, de tabasco en het zout door elkaar te roeren.


Ontpit de olijven of koop olijven zonder pit.

Schep de champignons, de zilveruitjes, de bloem­koolroosjes en de olijven in een pan door elkaar.

Giet de saus over de groenten en bedruppel ze met de olijfolie.

Roer het maïszetmeel aan met de witte wijn en roer het door het groentemengsel in de pan.

Laat de groenten op laag vuur circa 30 minuten met het deksel op de pan stoven.

Schep de groenten gedurende de stooftijd regelma­tig om.

Groenten op z’n grieksIngrediënten:

  • 1,2 dl tomatensap
  • 4 eetl. azijn
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 2 eetl. fijngehakte   peterselie
  • 2 theel. korianderzaadjes
  • 8 druppels tabasco
  • 1/2 theel. zout
  • 8 zwarte olijven
  • 50g kleine champignons
  • 125g zilveruitjes uit een pot
  • 100g bloemkoolroosjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 theel. maïszetmeel
  • 4 eetl. droge witte wijn
Andere recepten uit de categorie: Lunches