Gulashsoep

Bereiding.
Gulashsoep kan eigenlijk elk moment van de dag worden geserveerd. Het smaakt in de winter, voor de vroege vogels onder ons, om 11 uur in de ochtend even lekker als om 12 uur in de avond na een glaasje!


Vlees in blokjes van 2 tot 3 cm snijden. Uien pellen en grof hakken of snijden. Reuzel in een braadpan verwarmen en hierin snel het vlees aan alle kanten bruin bakken. Stukjes ui toevoegen, even meebakken en met alle kruiden bestrooien. Omscheppen en geleidelijk de kokende bouillon toevoegen. Pan afdekken en op laag vuur minstens 50 minuten laten pruttelen.

In de tussentijd de paprika’s schoonmaken, van zaad en zaadlijsten ontdoen en het vruchtvlees in reepjes of stukjes snijden. Tomaten met heet water begieten, pellen, de harde stukjes verwijderen en in stukjes verdelen. Aardappelen schillen en grof raspen. Paprika, tomaten en aardappelen in de soep doen, weer aan de kook brengen en nogmaals 20 minuten laten koken. Voor het serveren even controleren of het pittig genoeg is, want een goede goulashsoep moet echt pittig zijn!

GulashsoepIngrediënten:

  • 500 g mager rundvlees (zonder vel en zenen),
  • 3 flinke uien, 
  • 30 g reuzel, 
  • zout, 
  • peper, 
  • paprikapoeder (scherp), 
  • paprikapoeder (mild), 
  • 1/2 theel. karwijzaad, 
  • mespunt fijngewreven gedroogde marjolein of tijm,
  • 1l vleesbouillon, 
  • 2 groene paprika’s, 
  • 150g tomaten,
  • 4 niet te kleine aardappelen (kruimig soort),
  • 1 glas rode wijn.
Andere recepten uit de categorie: Soepen