Haaskarbonades met mosterd en dragon

Bereiding.
Vlees met versgemalen peper bestrooien. Op een platte schaal of bord 1 eetlepel mosterd met de cognac vermengen en hiermee de karbonades aan alle kanten inwrijven. Afdek­ken en 60 minuten laten intrekken.


In de tussentijd de champignons wassen, laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Ui en knoflook pellen en zeer fijn hakken. Dragon en peterselie afspoelen, droogdeppen en eveneens fijnhakken.

Karbonades uit de marinade nemen, door de bloem wente­len en de boter en olie samen in een braadpan verhitten. Vlees hierin aan beide kanten 5-7 minuten bakken, op een verwarmde schaal leggen en warmhouden.

In de rest van het braadvet uien en knoflook licht laten kleuren en de laatste lepel bloem er overstrooien. Mosterd en room toevoegen, aan de kook laten komen en dan de stukjes champignon in de saus doen. Op laag vuur 3-4 minuten laten pruttelen.

Tot slot de gehakte kruiden aan de saus toevoegen en het vlees, met het eruit gelopen braadvocht, in de saus doen, door en door heet laten worden en meteen opdienen.

Geef er doperwten en aardappelpuree met room bij. Ook een frisse salade smaakt hierbij uitstekend.

Tip: Wilt u dit gerecht nog exclusiever, maar ook duurder maken, gebruik dan kalfslende (4 plakken van 200 g) en maak de saus op het laatste moment af met een scheutje cognac.

Haaskarbonades met mosterd en dragonIngrediënten:

  • 4 haaskarbonades van ongeveer 200 g per stuk, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • 2 eetl. mosterd,
  • 1 eetl. cognac, 
  • 125 g verse champignons, 
  • 1 ui,
  • 1 knoflookteen, 
  • 1 flinke tak verse dragon, 
  • 1/2 bosje peterselie, 
  • zout, 
  • 3 eetl. bloem, 
  • 20 g boter,
  • 2 eetl. olie, 
  • 1 eetl. bloem, 
  • 1/8 l zure room.
Andere recepten uit de categorie: Lunches