Heilbot gegrilld aan spitjes

Heilbot, een typisch Nederlandse vis die niet goedkoop, maar erg lekker is.

Bereiding.
Filets met citroensap besprenkelen en in blokjes van 3x3 cm snijden. Met zout en peper bestrooien en 15-20 minuten in de koelkast laten marineren.

Komkommer wassen, goed drogen en in de lengte in vieren snijden. Zaad verwijderen en in stukjes van 3-4 cm lengte verdelen. Water met zout aan de kook brengen, stukjes komkommer toevoegen, 3 minuten laten meekoken, afgie­ten en laten afkoelen.

Kaas in gelijke blokjes verdelen.

Steek alle ingrediënten afwisselend aan houten satehprik- kers of shaslikpennen.

Bloem in een diep bord met wat zout en peper vermengen. Eieren loskloppen. Spiesjes eerst door de bloem en dan door de geklopte eieren wentelen. Boter in een pan verwarmen en rondom 10 minuten bakken.

In de tussentijd de peterselie wassen, drogen en in toefjes verdelen.

Resterende boter in een andere pan verwarmen, peterselie even aanbakken en samen met de gebakken spiesjes op een verwarmd bord serveren.

Geef er een stukje toast en wat mosterdsaus bij.

Heilbot gegrilld aan spitjesIngrediënten:

  • 500 g heilbot-filet, 
  • het sap van 1 citroen, 
  • zout, 
  • zwarte peper, 
  • 1/2 komkommer, 
  • 1/8l water,
  • 160-170 g pittige kaas (Goudse of Edammer),
  • 80 g bloem, 
  • witte peper, 
  • 2 eieren, 
  • 50 g boter.
Voor de garnering: 
  • enkele takjes peterselie, 
  • 20 g boter.
Andere recepten uit de categorie: Lunches