Homard parmentier

Voor 6 personen.
Bereiding.

Kook de kreeft(en) 8 minuten in ruim kokend water met zout en laat uitlekken.


Splijt de kreeft(en) zoals op de voorgaande pagina’s staat beschreven en schep er het zachte deel (de hersenen en de lever) uit.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Haal het vlees uit de kreeft(en) en snijd het in blokjes.

Pureer de spinazie in de foodprocessor en meng door de aardappelpuree.

Verdeel de groene aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel daarover de blokjes kreeftevlees.

Klop het zachte deel van de kreeft met wat zout en peper door de crème fraiche.

Verdeel het crème-fraiche over de kreeft.

Bestrooi met het paneermeel en de fijngehakte peterselie en beleg met de in vlokjes verdeelde boter. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Homard parmentierIngrediënten:

  • 1 kreeft van circa 1 kg (of 2 van circa 500g per stuk)
  • 1 kg stevig op smaak gebrachte aardappelpuree
  • 200g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 200g crème fraiche
  • 1/2 theel. peper
  • 1/2 theel. zout
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 50 g boter
Andere recepten uit de categorie: Lunches