Ijskoude komkommersoep

Ideaal voor warme zomerdagen.

Bereiding.
Yoghurt en suiker in een diepe kom vermengen en met een garde goed doorkloppen. Ui pellen en fijnraspen. Knoflook uitpersen. Ui, knoflook, citroensap en wijn bij het yoghurt­mengsel doen en met zout, peper en een mespunt suiker op smaak maken.

Komkommer wassen, enkele plakjes afsnijden en dan schil­len. Geschilde stuk zo fijn mogelijk raspen of in stukjes in de mixer pureren. Moes bij de soep doen en de schaal afgedekt minstens 1 uur in de koelkast door en door koud laten worden.

Tuinkers afknippen.

Soep in (gekoelde) borden scheppen en met plakjes kom­kommer en toefjes tuinkers garneren.

Tip: Bent U niet bang voor wat extra calorieën, vervang dan 1/8l yoghurt door 1/8l zure room, maar voeg dan wel een extra glas wijn toe.

Ijskoude komkommersoepIngrediënten:

  • 1/2l yoghurt, 
  • 1/2l melk, 
  • 1 glas droge witte wijn, 
  • het sap van 1/2 citroen, 
  • 1 kleine ui,
  • 1 klein knoflookteentje, 
  • zout, 
  • versgemalen witte peper, 
  • mespunt suiker, 
  • 1 grote komkommer, 
  • een doosje tuinkers.
Andere recepten uit de categorie: Soepen