Italiaanse kaassoep

"Zuppa alla pavese". Heerlijk na een gezellig feestje.

Bereiding.
Korsten van de boterhammen snijden en ze aan beide kanten lichtbruin roosteren of grillen.


Bouillon aan de kook brengen en in 4 vuurvaste soepkom­men een boterham leggen. Boven het brood een ei breken, maar oppassen dat het dooier niet stukgaat.

Voorzichtig de hete soep er óverschenken, met kaas be­strooien en meteen onder de voorverwarmde grill plaatsen tot de kaas is gaan kleuren.

In de oven gratineren kan ook: bovenin op het rooster plaatsen en 10 minuten bakken bij een temperatuur van 220°C of gasstand 5. Niet langer dan noodzakelijk in de oven of onder de grill laten, anders wordt het ei te hard en het brood te week.

Italiaanse kaassoepIngrediënten:

  • 4 witte boterhammen, 
  • 4 eieren,
  • 1l vleesbouillon (evt. blokje),
  • 50 g geraspte Parmezan (verse).
Andere recepten uit de categorie: Soepen