Kaascocktail

Roquefort met fruit, een frisse, maar pittige combinatie.

Bereiding.
Roquefort met een vork in een diep bord fijnwrijven, met room, cognac, zout en peper vermengen en aansluitend door een fijne zeef wrijven.


Peren schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen, het vruchtvlees in stukjes snijden, in een schaal doen en meteen met citroensap besprenkelen, anders gaat het ver­kleuren.

Druiven wassen, droogdeppen, halveren en de pitten verwij­deren.

Stukjes peer met de druiven vermengen, in een decoratieve schaal scheppen en met de saus begieten. In de koelkast zetten en 30 minuten op smaak laten komen. Niet omschep­pen, maar zo op tafel brengen.

Geef er dunne plakjes licht roggebrood en boter bij.

KaascocktailIngrediënten:

Voor de saus:
  • 200 g Roquefort,
  • 1/8l zure room,
  • 1 borrelglas cognac,
  • mespunt zout en peper.
Voor de cocktail:
  • 2 grote rijpe peren,
  • het sap van 1 citroen,
  • 125 g blauwe druiven,
  • 125 g groene druiven.
Andere recepten uit de categorie: Desserts