Kaassalade Ålborg

Bereiding.
De naam van de salade is ontleend aan de aquavit die gebruikt wordt en uit deze oude havenstad komt.


Kaas en tong in flinterdunne reepjes snijden. Komkommer in de lengte doorsnijden, zaad verwijderen en de rest in dunne plakjes verdelen. Tomaten even met heet water be­gieten, pellen, in vieren snijden en de pitten verwijderen. Vruchtvlees in repen verdelen. Alle ingrediënten in een schaal doen en voorzichtig omscheppen.

Voor de saus de ui zeer fijn hakken en alle andere ingrediën­ten toevoegen. Goed vermengen, over de salade gieten, afdekken en minstens 1 uur (niet in de koelkast) laten intrek­ken. Vlak voor het opdienen nog even omscheppen en in een glazen schaal overdoen.

Hierbij worden kleine maanzaadbroodjes met boter geser­veerd.

Kaassalade ÅlborgIngrediënten:

  • 375 g Deense Tilsiter,
  • 125 g gekookte rundertong,
  • 1/2 komkommer,
  • 250 g tomaten.
Voor de saus:
  • 1 ui,
  • 1 eetl. olie,
  • 1 theel. mosterd,
  • 1 theel. kerrie,
  • 1/4 l zure room,
  • 3 eetl. mayonaise,
  • het sap van 1 citroen,
  • 1 borrelglas aquavit,
  • zout,
  • versgemalen zwarte peper.
Andere recepten uit de categorie: Salade