Kalfsmedaillons uit sevilla

Kalfsvlees met Spaans temperament.

Bereiding.
Natuurlijk komen in een delicatesse uit Sevilla sinaasappels en olijfolie voor, wie had trouwens anders verwacht?


Vlees door de slager iets plat laten slaan. Met zout en beide soorten peper bestrooien en door de bloem wentelen. Olie in een braadpan verhitten, vuur niet al te hoog zetten en het vlees aan beide kanten ongeveer 6 minuten bakken.

Sla schoonmaken, een beetje losplukken, wassen en laten uitlekken. Op een platte schaal schikken en het vlees er opleggen.

Sinaasappel dik schillen zodat alle witte vellen aan de schil blijven zitten. In dunne plakken snijden, pitten verwijderen en naast het vlees leggen. Sinaasappel garneren met ansjovis. Sinaasappelsap bij de jus in de pan gieten, goed heet laten worden en met rode wijn, peper, zout en suiker op smaak maken. Voor het opdienen nog met enkele toefjes peterselie garneren.

Geef er gebakken aardappeltjes bij en een glas rode Rioja. Als U ansjovis een beetje te zout vindt, leg ze dan eerst een half uurtje in koud water. Laten uitlekken en droogdeppen.

Kalfsmedaillons uit sevillaIngrediënten:

  • 4 kalfsbiefstukjes van 150-170 g per stuk, 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte en witte peper, 
  • 3 eetl. bloem,
  • 4 eetl. olijfolie, 
  • 1 krop sla, 
  • 1 sinaasappel,
  • 8 ansjovisfilets (blik), 
  • het sap van 2 sinaasappels,
  • 1 eetl. rode wijn, 
  • mespunt suiker, 
  • enkele takjes peterselie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches